İhracatta Yapılan Hatalar

Blog

image

İhracatta Yapılan Hatalar

Firmaların geleceğini ve markalaşma sürecini birebir etkileyen ihracat, dikkate alınması ve doğru hamlelerin doğru alanlarda yapılmasını gerektiren karardır.  Her firma ihracat yaparak ürünlerini-hizmetlerini yurt dışına ulaştırmak, kâr elde etmek ve globalleşmenin hayalini kurar.  Var olan ihracatını arttırmak, daha geniş pazarlara açılmak isteyen firmalar içinde aynı durum söz konusudur. 

Firmaların kaynakları ve kararlılığı yeterli görünse de ihracat alanında başarı sağlamak adına doğru satışların yapılması büyük önem arz eder. Firmaların ve KOBİ’lerin birçoğu için ihracat hala bilinmezliklerle dolu bir dünyayı simgeliyor. 

 

İhracatta yapılan hatalar doğru satışların yapılmasını engellerken firmaların başarısız olmasına sebep olabiliyor. Firmaların ihracatta başarısız olmalarına neden olan hataları çözümleriyle birlikte sıralıyoruz.

 

1- Her ürünü her ülkeye satabileceğine dair olan varsayım: İhracata başlamadan önce hazırlık aşamasının en doğru şekilde yapılması gerekirDış ticaret uzmanı ile gerçekleştirilen fizibilite çalışması, ürünün en çok hangi ülkede satılabileceği verisini oluşturacaktır.  Her ürün her ülkede çok rağbete görmediği gibi hangi ürünleri hangi ülkelere satabileceğinizi öğrenmelisiniz.

 

2- Bir pazarlama tekniğinin tüm ülkelerde otomatik olarak başarı gösterebileceğine inanmak: İhracat alanında kültürün, geleneğin ve coğrafyanın etkisi büyüktür. İç piyasada uyguladığınız Pazar stratejilerinin aynı yöntemleri kullanarak dış ülkelerde de başarıya götüreceğine ve satışı arttıracağını düşünmemelisiniz. Mevcut yapıların radikallikle değişmesi ve en iyi stratejilerin belirlenmesi doğru hamleleri yapabilmenize yardımcı olacaktır.

 

3- Dünyanın her yerine saldırarak ürün satabilmek: İhracata yeni başlayacak firmaların enerjisini ve tüm kaynaklarını genele yaymak yerine belirledikleri birkaç bölge üzerine yoğunlaştırması en sağlıklı yöntemdir.  Dış ticaret uzmanlı ile belirlenen birkaç ülkede başarı elde edildikten sonra yeni pazarlar için adım atılmalıdır.

 

4- Hedef bölgenizi bilmeyen lojistik firmaları ile çalışmak: Ürünlerin diğer ülkeye ulaşması konusunda kargo firmasının hedef bölgenizi iyi tanıdığından, teslim süresini uzatmayacağından emin olmalısınız. İhracatta diğer ülkelerin alışveriş alışkanlıklarına uyum sağlamalı, olumsuz önyargılar oluşmasını önleyecek lojistik firmalarla anlaşmalısınız.

 

İhracat stratejinizi belirlemek, pazardaki amacınızı ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için hataya yer bırakmaksızın doğru hamlelerde bulunmalısınız.  GoTradeGo bünyesinde yer olan Dış Ticaret Uzmanları ile nitelikli ihracat haritanızı oluşturarak başarıyı yanılgıya dönüştürmeden dünya pazarından payınızı alabilirsiniz.

Cevapla

E-Posta Adresiniz yayınlanmayacak. Bu alan gereklidir *

Whatsapp