E-İhracat Faturası Nedir? İhracatta E-Fatura Nasıl Kesilir?
Ticari satışların sonrasında fatura kesimi zorunlu tutulmaktadır. E-Fatura, uluslararası ticarette alıcı ve satıcılara kolaylık sağlamaktadır. Yurt dışına yapılan satışlarda müşterinin ödemesi gereken tutarı gösteren ve düzenlenmesi gereken belge ihracat faturası olarak tanımlanmaktadır. İhracatta E-Fatura çeşitlerinde ihracat, yolcu beraber ve MYS olmak üzere 3 ayrı E-Fatura süreci bulunmaktadır. Her fatura türünün kendine özgü senaryoları bulunmaktadır. İhracatta E-Fatura uygulamaları hakkında detaylı bilgilere bu içeriğimizde yer vereceğiz.
E-İhracat Faturası Nedir?
Yurt dışına yapılan satışların karşılığında düzenlenerek Gümrük Çıkış Beyannamesi ile ihracat faturası gönderilir. E-İhracat faturası nedir, yakından inceleyelim.
E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan satıcıların ihracat e yolcu beraberi eşya ihracatı işlemlerinde 1/7/2017 tarihinden itibaren E-Fatura düzenleme zorunluluğu başlamıştır.
Mal ihracatında sorunla karşılaşılmaması, gümrükleme ve faturama işlemlerinin sorunsuz bir şekilde karşılaşılmaması için E-Fatura uygulamalarının kullanılması gerekir.
Mikro ihracat için kullanılan faturalarda E-Arşiv fatura düzenlenmesi gerekir. Makro ihracatlarda ürünün ağırlığı en fazla 300 kg veya ürün bedeli 15.000 avrodan az ise makro ihracat olarak kabul edilir.
E-İhracatta fatura kesme gibi benzer resmi işlemlerde bazı aksaklıklar olabilir. E-İhracat faturası için gereken bazı prosedürleri yakından inceleyelim.
İhracatta E-Fatura Nasıl Kesilir?